Okus tradicije u svim varijantama

Bavette

Bavette

Porijeklom iz Genove Bavette oblikom nalikuju na zgnječene špagete. Ova dugačka tjestenina zaštitni je znak Ligurije. Ako se ime Napulja veže uz špagete kao najpoznatiji oblik tjestenine na svijetu, Genovi se mora pripisati njihovo otkriće. Nastale kao dodatak tradicionalnom pesto umaku odlično se kombiniraju sa svim umacima na bazi povrća i ribe.

Bavette

Vrsta

Zahvaljujući svom obliku ova dugačka tjestenina od zrna durum pšenice ponajbolje ističe okus umaka. Zbog svog lagano zgnječenog konveksnog oblika savršeno prima umak i otkriva bogatstvo njegovih okusa.

Način pripreme

Osobito ukusne čak i kad su začinjene samo listićima maslaca, Bavette se odlično kombiniraju s umakom Pesto alla  Genovese koji obiluje mirisima bosiljka jedne od najvažnijih biljaka mediteranske gastronomske tradicije. Ako ste ljubitelji mora, možete se poigrati i Bavette preliti umakom od špinata, rajčice i kućica uz dodatak luka i češnjaka. Ako ste gurmani i uvijek u žurbi. Barilla umaku Arrabbiata možete dodati malo bijelog graha i s Bavettama dobit ćete osobito i maštovito jelo. Ljubiteljima tradicionalnih okusa svidjet će se ukusno i originalno predjelo s tikvicama pripremljenim poput umaka Carbonara gdje ovo povrće blagog okusa zamjenjuje uobičajenu pancetu.