Okus tradicije u svim varijantama

Bucatini

Bucatini

Ovaj je oblik tjestenine tipičan za središnju Italiju, osobito za okolicu Rima. Bucatini su savršena kombinacija dugačke tjestenine i otvora karakterističnog za kratku tjesteninu pa uspješno ističu okuse svakog umaka.

Bucatini

Vrsta

Zbog svoje znatne debljine i središnjeg otvora oblik Bucatina savršeno odgovara gustim i naglašenim umacima. Osim klasične pripreme umaka Amatriciana (s rajčicom i pancetom), Bucatini su izvrsni s umacima na bazi rajčice, povrća i sireva.

Način pripreme

Za rustično i okusima bogato jelo najbolje je Bucatine pripremiti s umakom Amatriciana s rajčicom, kockicama pancete i prstohvatom ljute papričice. Ako ovom mirisnom i primamljivom jelu želite dodati dašak mašte, Barilla vam savjetuje da dodate nekoliko crnih i zelenih maslina narezanih na komadiće. Umaci na bazi povrća također ističu rebrastu strukturu Bucatina, osobito uz dodatak jaja ili sira. Ako se nakon toga brzo zagriju na vatri, Bucatini neće izgubiti svoju čvrstoću. Zašto ih onda ne biste probali s brzo poprženim špinatom i češnjakom?