Okus tradicije u svim varijantama

Capellini

Capellini

Capellini čije ime neodoljivo podsjeća na raspuštenu, nestašnu kosu potječu iz središnje i južne Italije. Upravo zbog svog nježnog i elegantnog oblika poznati su i pod nazivom anđeoska kosa.

Capellini

Vrsta

Na prvi su pogled ove dugačke, zlatne, tanke niti tjestenine gotovo krhke. Međutim njihova struktura ostaje sačuvana i u vrlo vrućim juhama u kojima dolaze do izražaja u najneobičnijim oblicima. Ali najbolje se ističu u jelima s umacima jer ističu sve okuse sastojaka i prožimaju ih svom svojom dužinom.

Način pripreme

Capellinima odgovaraju lagani umaci koji ih neće učiniti teškima kao na primjer jednostavan umak na bazi svježe rajčice, ulja i bosiljka. Za pripremu nesvakidašnjeg jela, Barilla vam savjetuje Capelline s umakom od rajčice, maslina i kućica koje obiluje najfinijim mirisima i okusima mediteranske kuhinje. Ne zaboravite složence koji kod pečenja zadržavaju savršen oblik i za stolom pobiru sve pohvale. Ali zašto ih ne biste probali također i u bistrim juhama? Ova će tjestenina svakom jelu darovati dašak iznenađenja.