Okus tradicije u svim varijantama

Penne Rigate

Penne Rigate

Penne Rigate omiljene su na cijelom talijanskom poluotoku, a ime im se mijenja ovisno o regiji Italije. Na primjer u Umbriji ih zovu "spole", a na jugu su poznate kao "maltagliati". Penne su postale stvar dobrog običaja i navike, a poznate su po svojoj podatnosti jer su idealno rješenje za svaku situaciju pa i onu koju zaista niste planirali, od druženja s prijateljima uz neko jelo od tjestenine pripremljeno na brzinu do najklasičnijeg obiteljskog okupljanja uz tanjur Barilla vruće tjestenine Penne s umakom Arrabbiata ili s mesnim raguom.

Penne Rigate

Vrsta

Penne koje dolaze u zaista bogatom rasponu varijanti od samog su nastanka predviđene za razne kreativne kombinacije. Tome u prilog govore i Barilla proizvodi oduvijek usmjereni da ugode ukusima cijele obitelji. Bilo da su rebraste ili glatke strukture, male ili izdužene, sve su redom na završecima koso rezane "na pero". Upravo se po tom dinamičnom završetku razlikuju od onih uobičajenih, ravno rezanih klasičnih makarona.

Način pripreme

Penne Rigate savršeno se kombiniraju s umacima svih vrsta bilo da su tradicionalni na bazi mesa ili rajčice ili inovativniji i originalniji nastali kombiniranjem povrća i sireva. Zahvaljujući svojoj vitkoj formi čine savršene složence koji će zablistati kao najzapaženije jelo na nekom svečanom ručku. Zbog svog se oblika Penne Rigate dobro kombiniraju i s kompleksnijim umacima kao što je klasični umak boscaiola (umak od rajčica i gljiva).