Okus tradicije u svim varijantama

Pipe Rigate

Pipe Rigate

Neki tvrde da je ovaj oblik plod rimske kulinarske kulture, a drugi da izvire općenito iz središnje i sjeverne Italije.Sigurno je, međutim, da su pipe rigate zabavan i privlačan oblik koji potiče kreativnost u kuhinji.

Pipe Rigate

Vrsta

Kroz svoje dvije rupice pipe rigate u zavojitu unutrašnjost i na rebrastu površinu „hvataju“ puno umaka koji donose izravno do okusnih pupoljaka. Tako gotovo čarobno povezuju i najfluidnije umake s okusom tjestenine.

Način pripreme

Pipe rigate, aktivni sudionici svih pokusa u kuhinji, odlični su i s jednostavnim primamljivim umakom od rajčice s maslinama Barilla koji će postati još zavodljiviji ako mu dodate tunu. Pipe rigate posebno odgovaraju svi umaci na osnovi povrća ili sireva koji se – uhvaćeni u njihovu unutrašnjost – polako otkrivaju osjetilima. U sebi skrivaju ugodno iznenađenje i u kombinaciji s odlučnim i oštrim okusima poput onih u umaku od gljiva, kobasice i čilija.