Okus tradicije u svim varijantama

Spaghetti

Spaghetti

Špageti su nastali u Napulju a ime im je godine 1842. dao Antonio Viviani jer su nalikovali na malene uzice. Prvotno su bili dugi čak 50 centimetara, ali su ih vremenom zbog nedostatka prostora skratili do sadašnjih 25 centimetara. Danas su Barillini špageti broj 5 simbol Italije diljem svijeta i nitko ne može odoljeti njihovoj vijugavoj eleganciji i privlačnom namatanju oko vilice.

Spaghetti

Vrsta

Zahvaljujući svom tradicionalnom promjeru po kojem su zauzeli srednje mjesto među dugim tjesteninama, špageti su iznimno podatni i omogućavaju bezbrojne kombinacije od tradicionalnih do sasvim novih jela. Tanjur špageta savršen je u svakoj prilici.

Način pripreme

Brzinski začinjeni Barilla umakom od rajčice, ulja i bosiljka nenadmašni Barillini špageti broj 5 na stol donose radost i veselje. U rimskoj četvrti Trastevere gostionice vam ih preporučuju u kombinaciji s ukusnim umakom Puttanesca na bazi crnih maslina, kapara, inćuna i rajčica. Barilla vam savjetuje da ih, osobito ljeti, kušate u kombinaciji s osvježavajućom salatom Caprese sa svježe narezanim rajčicama i sirom mozzarella uz dodatak ljute papričice i origana. Ako mislite da špageti ne idu uz sir, razuvjerit ćete se kad ih kušate pripremljene s rajčicama i sirom s plemenitom plijesni u ukusnoj harmoniji slatkih i istovremeno jakih okusa.