Okus tradicije u svim varijantama

Spaghettini

Spaghettini

Poput svoje starije braće, Spaghettini su iznimno podatni u pripremi svakodnevnih jela, ali se vrlo dobro mogu pretvoriti u poseban gastronomski specijalitet. Dovoljno je promijeniti umak, razigrati ga dodatkom kakvog cijenjenog sastojka i već su tu kao glavne zvijezde važnih i posebnih ručkova.

Spaghettini

Vrsta

Zahvaljujući Barilla iskustvu Spaghettini, iako tanki i lagani, savršeno podnose kuhanje. Ljubitelji ove delikatne dugačke tjestenine mogu u njoj uživati i ne moraju se odreći dobre  tjestenine skuhane "al dente".

Način pripreme

Tradicionalno se uz Spaghettine kombiniraju umaci na bazi ulja koji neće opteretiti njihovu tanku i gipku strukturu. Gurmani će vam savjetovati da ih ne kombinirate sa sirevima pa makar se radilo i o sasvim malo ribanog sira parmigiano reggiano, ali će vam zato preporučiti pikantne umake, tipične za kulinarsku tradiciju juga Italije. Dobro su i nadaleko poznati par Spaghettini i morske školjke, ali oni se rado sljubljuju i s umakom od tune uz dodatak pokoje masline, stvarajući tako mediteransku harmoniju boja i okusa. Barilla vam također savjetuje da kušate Spaghettine u jelu koje nježno sljubljuje delikatni okus šarana s aromama timijana, lovora, uz dašak živahne ljute papričice.