Okus tradicije u svim varijantama

Spaghettoni

Spaghettoni

U povijesti tjestenine, posebno je zanimljiv razvoj debljine raznih vrsta duge tjestenine. Tako, primjerice, Spaghettoni imaju veći promjer od tanjih Spaghetta i idealno naglašavaju okus pojedinih umaka. To se posebno osjeti kod bogatih umaka od svježeg povrća.

Spaghettoni

Vrsta

Spaghettoni imaju duguljasti oblik, tipičan za Spaghette, ali nešto većeg promjera, koji posebno dolazi do izražaja prilikom njihova namotavanja na vilicu, kada se Spaghettoni oblikuju u tisuće malih valova i petlji. Izvrsno pristaju uz sve vrste umaka. Ova vrsta tjestenine osobito dolazi do izražaja u kombinaciji s laganim umacima diskretnih ili intenzivnijih aroma. Već samim namotavanjem oko vilice izazivaju veselje i zabavljaju, a kada dođu u doticaj s nepcem, otkrivaju posebnu harmoniju 'al dente' okusa tjestenine i maštovitosti umaka.

Način pripreme

Veći promjer Barillinih špagetina pospješuje razvoj okusa laganih umaka, primjerice na mesnoj bazi. No, ova je tjestenina isto tako odlično prikladna za pikantna, češnjakom i papričicama začinjena jela. Da bi se u potpunosti okusila konzistentnost špagetina, Barilla preporučuje umak od poriluka i divovskih škampa. Blage note okusa kreme od poriluka zaokružuju morski okus ovog prvog slijeda. Za autentičan užitak talijanske tjestenine dovoljan je i jednostavan umak od rajčica s bosiljkom, koji se može naći gotov u asortimanu Barillinih umaka.