Okus tradicije u svim varijantama

Tortiglioni

Tortiglioni

Tortiglioni, jedna od mnogih varijanti makarona, među najstarijim su oblicima nastalim u Napulju. Nema sumnje da njihovo ime potječe od riječi "tortiglione" koja označava karakterističan način spiralnog tokarenja čime se dobiva struktura identična strukturi ove tjestenine. Izrazito su podatnog i istovremeno originalnog oblika kojemu po tradiciji odgovaraju robusniji okusi.

Tortiglioni

Vrsta

Tortiglioni su prepoznatljivi po eleganciji koju duguju jezgrovitom obliku. Kao da su osmišljeni i oblikom usklađeni upravo da bi privukli umak koji ih željno prožima s unutarnje i vanjske strane, cijelom dužinom, da bi se tek okusnim pupoljcima prikazao u punoći svojih mirisa i okusa.

Način pripreme

Ova vrlo osobita tjestenina voli guste i robusne umake, bilo da su to mesni ragui ili profinjeni umaci na bazi vrhnja i gljiva. Savršeni su također i za pripremu i pečenje složenaca. Poput Rigatona i ostale srednje velike tjestenine, uspjeh će požnjeti također i u kombinaciji s maštovitim povrtnim umacima. Barilla vam savjetuje da ih kušate s vrganjima ili s kremom od sira cacio i leće.