Originalna priprema, bez konzervansa

Ricotta

Umaci Barilla koji nastaju kao rezultat više od sto godina ljubavi prema tjestenini, pripremaju se od odabranih sastojaka i pružaju beskrajno mnogo mogućnosti kušanja veličanstvene fantazije talijanskog gastronomskog carstva.
Barillin umak Ricotta je zahvaljujući svojoj jednostavnosti okusa posebno omiljen. Omiljeni okus rajčice, glavnog sastojka brojnih jela tradicionalne talijanske kuhinje, ovdje se sjedinjuje s delikatnom aromom svježeg ricotta sira kojem su dodani intenzivni okusi još dviju vrsta sira: Grana Padano i rimski Pecorino. Pridružena im je i pikantna nota peperoncina (sušenih ljutih papričica). Jedna slasna harmonija ugodnih i privlačnih aroma, tipičnih za mediteransku kuhinju koje su u ovoj recepturi savršeno usklađene.

Ricotta

Način pripreme

Mezze Penne Barilla su zbog svog omiljenog oblika idealna vrsta tjestenine za kombinaciju s Ricotta umakom čiji sklad aroma u potpunosti ističe. Kao i svi drugi Barilla umaci Ricotta je gotovi umak, no kako bi njegovo carstvo okusa najbolje došlo do izražaja, preporuča se zagrijavati ga postepeno na niskoj temperaturi ili u mikrovalnoj pećnici. Za još sočnije jelo od tjestenine Barilla preporučuje u umak dodati prstohvat papra (po mogućnosti svježe mljevenog) i nekoliko listića bosiljka ili pak prstohvat sjeckanih oraha netom prije serviranja.  

Dodatni dodir