Originalna priprema, bez konzervansa

Zucchini & Aubergine

Svi Barilla crveni umaci pripremaju se prema prvorazrednoj gastronomskoj kulturi Italije, koja se nadahnjuje kako aromama sredozemne kuhinje tako i okusima drevne, ruralne kuhinje, koja od pamtivijeka kreira izvanredne recepte čistih aroma povrtnjaka. Ove umake, koji nastaju iz stoljetne ljubavi prema tjestenini, Barilla priprema s najboljim sastojcima i s najvećom pažnjom, a posvećeni su svima onima koji bi na stol htjeli staviti uvijek nova i slasna jela od tjestenine. Umak Tikvica i Patlidžan dopast će vam se naročito po svom punom okusu i fantaziji aroma. Krepak okus rajčica sjedinjuje se ovdje s brojnim sortama povrća, narezanog na komadiće i propirjanog: nježne tikvice, mirisnog patlidžana i zamamne paprike. Luk, kapare i začinsko bilje daju ovom receptu, koji svoje korijene vuče iz mašte talijanskih sela, još življu notu.

Zucchini & Aubergine

Način pripreme

Za najbolji užitak u punom okusu i sunčanoj aromi Barilla umaka Tikvica i Patlidžan, kušajte ga s tjesteninom Fusilli. Njezin spiralni oblik savršeno će naglasiti svaku pojedinu notu okusa ovog umaka. Umak se može staviti izravno na tjesteninu, ili pak, za pojačani miris povrća, lagano zagrijati u mikrovalnoj pri niskoj temperaturi. Za davanje posebne note, Barilla savjetuje dodavanje malo djevičanskog maslinovog ulja i prstohvat nasjeckane papričice (suhe ljute paprike). Inače, za još svojstveniji okus, umak se može obogatiti i naribanim zrelim ili dimljenim sirom.